top of page

Inkijkexemplaar

Bekijk de video voor meer info!

Katern 'De Romeinse vrouw'

Voor wie bedoeld?

Groepen 8 in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs die het Valkhof gaan bezoeken of bezocht hebben en meer willen weten over de loden Lady (dame van de Burchtstraat) die in Museum Het Valkhof te bewonderen is! De opdrachten zijn zo opgebouwd dat zowel de talige, de visueel ingestelde als ook de creatieve leerlingen uitgedaagd worden.

 

Waar gaat de katern over?

Romeinse tijd, thema archeologie (de loden Lady).

 

Hoe is de opzet van de katern?

De katern bevat (d.m.v. symbolen) een duidelijk instructie voor de leerlingen hoe ze aan de slag kunnen gaan. Aan de hand van krantenartikelen en foto’s gaan zij drie opdrachten doen: een plattegrond maken van de archeologische vondst en de omgeving, de gevonden voorwerpen inventariseren en als laatste een reconstructieverslag schrijven. Het is een inlevingsopdracht waarbij de leerlingen zich verplaatsen in het werk van een van de archeologen die de loden Lady ontdekten.

Hoe is de lay-out van de katern?

Kleurenuitgave. 16 pagina’s geniet. Stevig boekje. In het boekje kan geschreven en getekend worden. 

Didactiek

De opdrachten in de katern zijn afwisselend, sluiten aan bij de verschillende leerstijlen van leerlingen en kunnen grotendeels zelfstandig worden gemaakt.

Hoe te gebruiken?

Als voorbereiding op of als verwerking na het museumbezoek aan Museum Het Valkhof in Nijmegen. Klassen zullen hierdoor meer voorbereid zijn op het museumbezoek en meer leren van de collectie (met name de ‘loden Lady’) wat motivatie verhogend werkt.

Hoe lang werkt een klas aan de katern?

Tussen drie en vijf klokluren (inclusief introducerende video).

Wat kosten de katernen?

€1,09 cent per boekje. (Excl. verzendkosten en btw).

Ervaringstips en links

Bij bestelling wordt een lijstje met handige tips en links naar video’s om het thema bij leerlingen in te leiden gratis meegeleverd. 

Bestel hier uw katernen!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page