top of page

Interview Barneveldse Krant

'Coach voor jou': huiswerkbegeleiding, advies en coaching voor bedrijven.
BARNEVELD Na tien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ging hij het onderwijs in en gaf hij vijftien jaar leiding in het voortgezet onderwijs. Zijn grote wens, zelfstandig ondernemen, verdween nooit. Onlangs volgde Pieter Copier zijn hart en startte hij met 'Coach voor jou'. Daarmee richt hij zich op huiswerkbegeleiding, coaching voor onderwijsprofessionals, onderwijsadvies en trainingen voor bedrijven. „Tijdens de bedrijfstrainingen combineer ik de theorie met mijn persoonlijke ervaring. Ik weet wat het betekent om leiding te geven, in welke valkuilen je kunt trappen, maar ook hoe je samen met je team indrukwekkende resultaten kunt boeken."

Alles hangt wat Pieter betreft samen met de wijze van communiceren. „Voor ondernemers organiseer ik daarom een zogeheten feedback training. Centraal staat daarbij de vraag hoe je als leidinggevende omgaat met je medewerkers. Hoe geef je leiding, welke stijl hanteer je, hoe benader je elkaar, hoeveel ruimte is er voor eigen initiatief? Vragen waarop we tijdens de training een antwoord vinden."

BETROKKENHEID Leidinggeven is een vak, vindt Pieter, en dat kun je leren. „Uit onderzoek blijkt dat betrokken medewerkers 25 procent meer effectief zijn dan degenen die het allemaal niet zo veel interesseert. Die betrokkenheid kun je vergroten door als leidinggevende feedback te geven en vragen. Voor menigeen blijkt dat niet eenvoudig."

Tijdens de eerste trainingen die Pieter heeft gegeven, ging voor de deelnemers een wereld open. Volgens hem komt dat vooral doordat hij de theorie kan ondersteunen met persoonlijke ervaringen. „Ik weet wat er goed kan gaan, maar ook welke fouten je kunt maken. Juist die combinatie blijkt voor de deelnemers extra waardevol." Wees niet te stellig en blijf bij jezelf, raadt hij aan. „Wat je denkt, straal je uit. Realiseer je dat."

Hoewel Pieter nog maar kort met zijn nieuwe onderneming actief is, heeft hij al tal van enthousiaste reacties ontvangen. „Onlangs heb ik enkele jonge, startende ondernemers geholpen. Hun aandacht ging aanvankelijk vooral uit naar het opbouwen van het bedrijf. Begrijpelijk, maar tijdens de training kregen zij inzicht in het belang van de interne communicatie. Feedback geven en vragen aan je medewerkers lijkt eenvoudig, maar gebeurt nauwelijks. Hoe je dat aanpakt? Tijdens mijn trainingen vertel ik daar niet alleen alles over, we oefenen het ook."


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page